All-round water sports industry employee MBO 3 (HISWA)

General information

Allround medewerker watersportindustrie MBO 3 (HISWA)


Wil jij in de jachthaven werken, technisch apparatuur installeren en klanten vaarinstructies geven? Dan is deze opleiding echt iets voor jou. Je bouwt bijvoorbeeld dieselmotoren in, brengt verfsystemen aan, legt elektrische installaties aan en spoort storingen op. Ook installeer je hoogwaardige technische apparatuur, zoals radar en GPS. Je werkt bijvoorbeeld op een jachthaven en bent dus ook bezig met stalling, hijsen, transport en onderhoud aan gebouwen en terreinen. Daarnaast zorg je voor een vriendelijk ontvangst van klanten en geef je vaarinstructies, zodat ze een mooie en veilige tijd op het water hebben. Je leert alles van scheepsinstallaties en voortstuwingstechniek. Ook leer je over scheeps- en jachtinstructies en de materialen die je kunt gebruiken.

Inhoud

Tijdens de opleiding leer je onderhoudswerzaamheden aan jachten uit te voeren. Je leert hoe je het terrein en de gebouwen onderhoudt en hoe je met klanten omgaat. De opleiding wordt verzorgd in samenwerking met de brancheorganisatie HISWA. De volgende onderdelen worden behandeld: scheepsinstallaties, voortstuwingstechniek, scheeps- en jachtconstructies, materialenleer, management, Veiligheid Checklist Aannemers (VCA), Nederlands en Engels, loopbaan en burgerschap, rekenen en keuzedeel.

Stage/werkplek

Je zorgt zelf voor een erkende werkplek om werkervaring (Beroepspraktijkvorming) op te doen. Als je al een werkgever hebt, zijn daar soms mogelijkheden.

Contact Person: Herbert L. van Oord (volwassenen@rocfriesepoort.nl)

Content

The highlighted icons, represent the fields of education (in compliance with ISCED Classification) engaged during this course/programme.

1015 - Coastal and marine tourism", "1041 - Navigation and seamanship

Venue

Venue:
Amsterdam (Hiswa), Sneek, Netherlands

Application


Cost:

Total cost: € 3.000,00

Extra info kosten: De scholingskosten betreffen een richtprijs per opleiding


Prerequisites:

Minimaal diploma lbo, vbo, vmbo, mavo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg of een gelijkwaardig diploma, een overgangsbewijs naar 4 havo of een mbo-diploma niveau 2. Soms wordt een instaptoets afgenomen om te bepalen of je voldoende kennis hebt van Nederlands, Engels en rekenen. Heb je geen toereikende vooropleiding , dan adviseren we je tijdens het intakegesprek over je mogelijkheden. De opleiding start bij voldoende deelname. Voor meer informatie over de opleiding kun je contact opnemen met Herbert L. van Oord, manager Arbeidsmarkt, Trainingen en Opleidingen van HISWA via telefoonnummer 020-7051428


Regulations:

Examen

Je maakt verschillende examens in zowel theorie als praktijk. Daarnaast maak je de (landelijke) examens taal en rekenen en voldoe je aan de inspanningsverplichting voor het onderdeel Loopbaan en burgerschap.

Diploma

Als je alle onderdelen van de opleiding goed hebt doorlopen en voldoet aan alle exameneisen, ontvang je het mbo-diploma Allround medewerker watersportindustrie op niveau 3.

Qualification

Academic level: Lifelong Learning
Occupations (not validated):
Spotted a mistake in this page? Click here to request a change.